ShippingWatch

Nordic Shipholding forventer milliontab og usikker fremtid

Resterne af det tidligere Nordic Tankers, Nordic Shipholding, fastholder forventningerne for regnskabsåret 2012 til et underskud, fremgår det af regnskabet for tredje kvartal. Det fremgår også, at der er risiko for tab af egenkapitalen eller konkurs i det nye år.

Nordic Shipholding fastholder forventningerne til regnskabsåret 2012 og venter dermed fortsat en omsætning på TCE basis i størrelsesordenen 23-27 mio. dollar med en EBITDA på 7-10 mio. dollar.

"Nordic Shipholding forventer, at den nuværende økonomiske situation med massive gældsproblemer på begge sider af Atlanten fortsat vil holde aktiviteten, og dermed fragtraterne, nede på historisk lave niveauer. Det er usikkert, hvornår der vil ske en langsigtet forbedring af fragtraterne, og den fortsatte usikkerhed vedrørende den globale økonomi vil sandsynligvis forsinke det forventede opsving yderligere," hedder det i regnskabet.

Resultatet før skat for den fortsættende forretning ventes endvidere fortsat at blive et tab på 7-12 mio. dollar før eventuelle nedskrivninger på skibe, goodwill eller andre aktiver.

Nordic Shipholding frasolgte tidligere på året sine kemikalietankskibe til Triton, der samlede dem med Herning Shipping under navnet Nordic Tankers. Nordic Shipholding har nu seks produkttankskibe tilbage, men selskabet er stadig ikke på sikker grund, fremgår det af regnskabet.

"Processen med at etablere en langsigtet løsning forløber som planlagt. Hvis der ikke indskydes ny egenkapital, og/eller den henstand, der er opnået, ikke forlænges ud over den 31. marts 2013, er selskabet måske ikke i stand til at indfri sine forpligtelser over for bankerne, hvilket kan medføre tab af egenkapitalen eller konkurs. Selskabet er i dialog med dets banker og forventer dog at finde en værdiskabende løsning for långivere og aktionærer," skriver selskabet.

I tredje kvartal steg omsætningen på time-charter-basis til 6,3 mio. dollar fra 4,8 mio. dollar. Driftsresultatet blev forbedret med 1,1 mio. dollar, men viste stadig et underskud på 1,7 mio. dollar. Derfor har ledelsen også taget drastiske skridt til at reducere omkostningerne:

"I et forsøg på at reducere omkostningerne, grundet selskabets økonomiske stilling og den meget enkle og transparente organisation, er den eksterne kommunikation som f.eks. opdateringer på hjemmesiden og nyhedsbreve til aktionærerne neddroslet til et minimum. Selvom dette kan påvirke kommunikationen til aktionærerne, er det nødvendigt," skriver rederiet.

Inklusive et tab på drift og salg af kemikalietankskibsaktiviteter på 8,3 mio. dollar ventes et samlet underskud før skat for rederiet på 15-20 mio. dollar.

RITZAU FINANS

Nordic Shipholding ser stadig milliontab 

Pontoppidan: Nordic Tankers løsning den eneste rigtige 

Pontoppidan: Vi har en stiltiende kontrakt med det officielle Danmark 

Nordic Shipholding: Utilfredsstillende 1. kvartal trods fremgang 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs