ShippingWatch

DNB: VLCC-raterne er på vej op

Norske DNB Markets forventer ifølge Lloyd's List, at de hårdt prøvede VLCC-rater kan blive fordoblet de nærmeste uger til omkring 40.000 USD per dag.

Analytikere i den norske investeringsbank DNB Markets ser muligheder for en markant stigning i VLCC-raterne fra Mellemøsten til Asien den kommende tid til et niveau i størrelsesordenen 40.000 USD om dagen. Det skriver Lloyd's List.

DNB Markets mener, at det nuværende opsving i raterne vil vare i 2-4 uger. Lige nu 55 supertankere til stede i Mellemøsten og klar til at laste råolie. For bare 10 dage siden var antallet af VLCC'ere oppe på 90, og det er netop det faldende udbud af skibe er en væsentlig forklaring på udsigterne til, at raterne kan komme op på ca. 40.000 USD dagligt.

Rygter om kæmpebestillinger på kinesiske supertankere 

De østgående VLCC-rater udgjorde lige før weekenden 25.500 USD per dag eller 5.000 USD mere end for for en uge siden ifølge Poten & Partners.

Medie: Cosco bestiller VLCC-skibe 

Tankskibe sælges til ophugningspriser 

DNB: Skiferolie lægger dæmper på VLCC-indtjening 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs