Citigroup om Maersk: Container tegner fortsat usikkert

Den amerikanske bank Citigroup har løftet forventningerne til A.P. Møller-Mærsks indtjening i 2012 men til gengæld sænket forventningen til 2013. Banken regner med fortsat usikkerhed i containerforretningen.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks kvartalsregnskab har fået den amerikanske storbank Citigroup til at gå sine estimater efter i sømmene. Banken løfter estimatet for indtjeningen i 2012, men sænker for 2013. Samtidig spås fortsat usikkerhed i containersegmentet - og ikke mindst på de vigtige farter fra Asien til Europa.

"Vi ser ikke den fundamentale udvikling på Asien-Europa være i stand til at understøtte vedvarende profitable rater ved de nuværende bunkerpriser - uden intens administration af kapaciteten - før i 2014, skriver Citigroup.

Banken har løftet sine estimater for 2012 til et nettooverskud lige over 3,7 mia. dollar, hvilket svarer til A.P. Møller - Mærsks egen prognose om et resultat på netop omkring 3,7 mia. dollar.

Citigroup løfter samtidig 2012-forventningerne til Maersk Line med henvisning til, hvad banken betegner som uventet lave brændstofomkostninger. Der estimeres nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger i Maersk Line på 663 mio. dollar i fjerde kvartal samt 2127 mio. dollar på helårsbasis. Tidligere forudså Citigroup et resultat 490 mio. dollar i fjerde kvartal samt 1894 mio. dollar for hele 2012.

Mens 2012 altså tegner bedre for A.P. Møller - Mærsk, end banken tidligere ventede, så bliver 2013 nu formentlig dårligere. Citigroups estimat for resultatet pr. aktie er reduceret med 6 pct. på baggrund af en lavere estimeret olieproduktion i Maersk Oil, en lidt højere skattesats end tidligere estimeret og sænkede estimater for APM Terminals og Maersk Drilling.

Samlet fastholder Citigroup anbefalingen "hold." Kursmålet lyder på 41.979 kr.

RITZAU FINANS

Maersk forbereder sig på nyt Kina 

Mærsk Drilling har sikkerhedsproblemer 

Mindre aktivitet i Nordsøen ramte Maersk Supply 

SeaIntel: Containerrater er katastrofale for rederierne 

Maersk Gruppen fik overskud på 5,6 mia kr i tredje kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også