ShippingWatch

Clarkson: Fortsat interesse for at købe second hand

Den seneste uge har ifølge Clarkson Hellas vist en stigende interesse for at købe brugt tonnage fra græske og asiatiske redere.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Ifølge den seneste ugentlige markedsrapport fra Clarkson Hellas er det for tidligt at afskrive second hand markedet, da der i løbet af ugen er indgået flere handler til atrraktive priser. Pengestærke skibsredere ser muligheder i at erhverve forholdsvis ny tonnage på et godt tidspunkt, også selvom det kan betyde, at de må være tålmodige med at få tilbagebetalt deres investering, skriver Hellenic Shipping News.

Clarkson Hellas oplyser, at det har været en "ekstremt travl uge" i markedet for køb og salg med flere markante aftaler. Ifølge Hellenic Shipping News drejer det sig om, at Hyundai Heavy Industries har solgt syv 84.000 dwt "kamsarmax", som der oprindeligt var indgået kontrakt med TMT (kinesiske Today Makes Tomorrow) om.

Fire skibe, der er leveret i perioden frem til januar i år, skulle angiveligt være solgt til græske redere for omkring 24 mio USD per styk, mens de sidste tre er solgt til asiatiske intersser for omkring 25 mio. USD per skib. De sidste tre skibe er leveret fra juli-november i år.

Koreanske værfter modtager flere aflysninger på ordrer

Underleverandører skal være varsomme med Kinas værfter 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs