ShippingWatch

Kina satser på at fordoble væksten inden 2020

Væksten i Kina skal fordobles inden 2020, lyder det fra landets afgående præsident, Hu Jintao, ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Foto: Mark Ralston

Kina skal fordoble væksten i BNP og indtægten per indbygger både i byerne og på landet inden 2020 sammenlignet med 2010, sagde landets afgående præsident Hu Jintao i sin åbningstale til den 18. partikongres, der samtidig markerer afslutningen på hans embedsperiode, der har budt på imponerende vækstrater.

"For at gøre Kinas udvikling mere balanceret, koordineret og bæredygtig bør vi fordoble 2010 BNP og indtægten per indbygger både i byerne og på landet," sagde Hu Jintao ifølge Xinhua.

"Vi bør opretholde det strategiske fokus med en øget indenlandsk efterspørgsel, fremskynde etableringen af en langsigtet mekanisme for at øge forbrugerefterspørgslen, frigøre potentialet i individuelt forbrug, øge investeringerne i en passende takt og øge det indenlandske marked."

Hu Jintao vil overdrage sin post til Xi Jinping som en del af et generationsskifte i det kinesiske lederskab, men den afgående præsident advarede i kontante vendinger mod for store politiske ændringer.

Intermodal: Positive signaler fra Kina godt for tørlast

Underleverandører skal være varsomme med Kinas værfter

Kinas fire største værfter i krise 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs