ShippingWatch

SeaIntel: Rederierne vil holde fast i egne containere

Selvom det lyder besnærende, at containerrederierne har fælles containere og fælles depot, tror analysehuset SeaIntel ikke på, at det bliver en realitet.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Når diskussionen om at indføre "grey boxes", en fælles container uden logo for de store linjerederier, har bølget i 20-30 år uden at det har ført til noget, er der, ifølge partner i SeaIntel Lars Jensen, flere grunde til det. Derfor mener han også, det er meget usandsynligt, at industrien vil indføre en fælles container, ganske enkelt fordi usikkerheden for det enkelte rederi vil være for stor.

"Det lyder besnærende at have depoter med fælles containere, som rederierne så kan trække på efter behov. Men den første udfordring er den dag, hvor der ikke er containere nok i depotet. Hvem skal det så gå ud over? For ingen af rederierne ønsker at sige nej til kunderne, fordi der mangler containere. En anden udfordring er, at rederierne i dag kan sikre en vis standard af containerne, fordi de selv kan bestemme, hvad der kommer i dem. Måske vil et rederi sige nej til en skrothandler i dag, fordi de mener, det kan ødelægge containeren. Den mulighed mister man med et fælles system," påpeger Lars Jensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs