ShippingWatch

Branchen ser store fordele i blå forskning

Formændene for Dansk Metal, Danmarks Rederiforening og Danske Maritime ser store fordele ved offentlig maritim forskning og et fælles forskningscenter. Det skriver de i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Der er store perspektiver i at opprioritere offentlig maritim forskning og oprette et fælles større forskningscenter. Det mener Claus Jensen, formand for Dansk Metal, Carsten Mortensen, formand for Danmarks Rederiforening og Thomas Knudsen, formand for Danske Maritime.

"Centret kan blive en dansk vidensbank, der på globalt niveau kan konkurrere med de klogeste hoveder i branchen. Rederier og udstyrsproducenter kan blive inspireret via konkrete samarbejdsprojekter og faglige arrangementer og samtidig få en konkurrencefordel i forhold til deres konkurrenter. Det Blå Danmark står stærkt. Danmark er en af verdens største søfartsnationer med styrke, historie og erfaring. Vi skal være åbne for omverdenen, men vi kan også blive endnu bedre til at samarbejde på tværs af segmenter og erhvervsliv og forskere imellem," skriver de tre formænd i et debatindlæg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs