ShippingWatch

Maersk Line stopper Iran-sejlads

Verdens største containerrederi har nu besluttet at stoppe med at anløbe iranske havne. Det skriver Reuters.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Maersk Line dropper nu helt at anløbe iranske havne, for ikke at skade selskabets forretning i andre lande. Det skriver Reuters.

"Maersk Line har stoppet med at anløbe i Iran. Det er en pragmatisk beslutning baseret på en afvejning af fordelene ved at lave begrænset forretning i Iran mod risikoen for at skade forretningsmulighederne andre steder - specielt i USA," udtaler en talskvinde for Maersk Line. 

En stor del af landets import, inklusiv mad og forbrugsvarer, kommer via container- og bulksejlads til landet. Selvom amerikanske og vestlige sanktioner ikke er rettet mod mad og forbrugsgoder, trækker flere og flere vestlige selskaber, specielt inden for shipping, sig væk fra handel med Iran.

Rederiet har tidligere måtte stoppe arbejdet i flere forskellige havne i landet i 2011 som følge af sanktioner mod den iranske havneoperatør Tidewater Middle East Co. Maersk Line har siden da anløbet havnen Bushehr i det nordlige Iran, men den sejlads blev altså stoppet i slutningen af september.

Den iranske møntenhed, Rial, har på det seneste tabt meget af sin værdi sammenlignet med dollaren, mens sanktioner mod landet på grund af det atomprogram, som Iran nægter sker med henblik på at lave atomvåben.

"Ind til nu har Maersk Lines forretning i Iran involveret transport af madvarer og andre varer, eksempelvis køretøjer, til gavn for den generelle civile befolkning. Det er med beklagelse, at vi må stoppe disse aktiviteter. Maersk Line vil bevare en inaktiv forretningsenhed i Iran og vil kigge på at genoptage forretning, hvis sanktionsregimet bliver lempet," siger talskvinden.

Medie: Handelshus brugte Maersk-skib til iransk olie  

Stærke kræfter satser på stigende oliepriser 

Saudi Arabien med ekstraordinært olietilbud  

Medie: Iran unddrager sig olieembargo ved Malaysia 

Iransk olieeksport tilbage på niveauet før sanktioner 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs