ShippingWatch

Shippingbranchen kritiserer IMO for nøl om brændstof

IMO vil ikke sætte skub på en undersøgelse af tilgængeligheden af lavsvovlbrændstof til skibe, og det er International Chamber of Shipping (ICS) skuffet over, skriver organisationen i en meddelelse.

Foto: Hyundai Merchant Marine

International Chamber of Shipping (ICS) er skuffet over IMO. En lille majoritet af lande har nemlig stemt imod et forslag i IMO's Marine Environment Protection Committee, om at sætte fart på en undersøgelse af tilgængeligheden af brændstof med lavt svovlindhold, der skal afsluttes i 2018.

ICS har presset på for at starte arbejdet med en omfattende undersøgelse af tilgængeligheden af brændstof op til implementeringen af MARPOL Annex VI, der fra 2020 vil kræve en markant sænkning af indholdet af svovl i skibsbrændstof til 0,5 pct. ICS frygter, at der ikke vil være nok brændstof til at skibene kan sejle med mindre svovlholdigt brændstof og dermed leve op til reglerne. Det vil kunne lede til en meget høj pris på den tilgængelige olie og en vareflytning fra vand til land med konsekvenser for trafik og miljø, mener ICS.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs