ShippingWatch

Dansk shippings loyale chilenske forbindelse

Hvorfor er den nok største udenlandske skibsreder i Danmark chilensk? Hvorfor lader man godt 100 tørlastskibe i sin globale flåde styre fra kontoret i København? Og hvorfor har man lige placeret sin flåde af gasskibe samme sted?

Fortællingen om den chilenske familie von Appens vedholdenhed i dansk shipping består af lige dele historie og lige dele tro på det danske maritime samfund. Hvis man tager historien først, blev von Appens interesse i det danske shippingmiljø vakt den dag i 1960erne, hvor Sven von Appen havner i Danmark på en studietur, som hans far, kaptajn Albert von Appen havde sendt ham på. Albert von Appen havde i starten af 1950erne etableret Ultramar Gruppen i Chile, som tog sig af agentur og spedition og som i 1960 gik ind i rederidrift med verdens mindste specialbyggede gas tanker, og grundlæggeren mente, at hans søn skulle på rundrejse til Skandinavien for at suge til sig fra shipping miljøet.  Det var derfor naturligt for Sven von Appen at vende blikket mod Danmark, da gasskibsflåden skulle udvides i løbet af 1970erne bl.a. gennem køb af en række second hand skibe fra Tholstrup familiens gas-rederi, Kosan.

Gennem de seneste årtier har Ultranav gruppen udbygget sine relationer til adskillige af de danske rederier og operatører gennem befragtning, samarbejdsaftaler og køb af tonnage.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs