Kinesisk-japansk handelsforhold i fare efter ny uro

Anti-japanske demonstrationer i Kina i weekenden var så voldsomme, at de potentielt kan sætte handelsforholdet mellem de to giganter, der over det seneste årti er vokset til 340 mia. dollar, på spil, skriver Bloomberg News.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Demonstrationerne i weekenden, der er opstået på baggrund af ejerskabsuoverensstemmelser omkring Senkaku-øerne, var ifølge flere medier de værste siden 2005, og nu har de også kostet flere butikslukninger i Kina fra japanske selskaber.

Blandt andet har bilproducenterne Toyota, Honda og Nissan ifølge Bloomberg News lukket dele af selskabernes produktion i Kina, og aktierne dykker i den asiatiske handel tirsdag.

Elektronikgiganten Canon har allerede meddelt, at selskabet vil lukke fabrikker i Kina, mens branchekollegaen Panasonic melder om skader på flere af dens faciliteter i Kina. Selskabet Seven & I Holdings, der står bag 7-Eleven-butikkerne i Japan, meddeler, at det vil lukke 211 butikker i Kina, mens også flere andre butikskæder varsler lukninger. Seven & I Holdings-aktien falder med 1,4 pct. tirsdag morgen.

RITZAU FINANS

Topøkonom: Kina overvurderet som investeringsland 

Rederiernes vækstmarkeder taber pusten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også