ShippingWatch

Medie: Priskrig ikke en mulighed for Smedegaard

Maersk Line har ikke råd til en priskrig. Det er udmeldingen fra Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk, oven på tegnene til en global priskrig på containerfragten. Det skriver Reuters.

"Det kan måske være en lille smule nyt i den industrielle tankegang, men vi har simpelthen ikke råd til at gå ind i en priskrig, fordi det generelle marked går ned," siger Nils Smedegaard Andersen i et interview med Reuters.

Udtalelsen kommer efter, at det i sidste uge blev klart, at en priskrig på containerraterne affødt af blandt andet dalende amerikansk og europæisk efterspørgsel på kinesiske varer er en stor fare for containerrederierne. Shippingbranchen plejer ved økonomisk nedtur at skære i raterne, men det er ikke et træk, Maersk Line vil tage, siger Nils Smedegaard Andersen til Reuters - især fordi Maersk Lines rater ikke dækker udgifterne på Asien-Europa-ruterne. Derfor satser rederiet på at kunne forhøje raterne en smule og fastholde frem for hæve sin markedsandel. 

Nils Smedegaard Andersen tror ikke, at den globale verdensøkonomis negative indflydelse på containerhandlen umiddelbart vil ændre sig.

"Vi ser, at USA faktisk er i bedring foran Europa, selvom det ikke betyder, at ladet vil vende tilbage til sine velmagtsdage. Folk er bekymrede, og der er god grund dertil, fordi økonomierne er overgearede," siger han til Reuters og fortsætter:

"Hvis man ser på den udenlandske gældssituation i USA er det nok til at gøre nogen bange, og regeringens underskud er mind-blowing. Jeg tror ikke, vi vil befinde os i denne krise for evigt, men i det mindste for Europa vil det tage et par år at komme ud af den."

Analytiker: Prisdisciplinen foran sammenbrud  

Maersk Line: Priserne er pressede og ustabile

Fearnley: Priskrigen er skudt i gang på Asien-Europa

Seaintel: Markedet har anerkendt priskrigen 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs