Medie: Priskrig ikke en mulighed for Smedegaard

Maersk Line har ikke råd til en priskrig. Det er udmeldingen fra Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk, oven på tegnene til en global priskrig på containerfragten. Det skriver Reuters.

"Det kan måske være en lille smule nyt i den industrielle tankegang, men vi har simpelthen ikke råd til at gå ind i en priskrig, fordi det generelle marked går ned," siger Nils Smedegaard Andersen i et interview med Reuters.

Udtalelsen kommer efter, at det i sidste uge blev klart, at en priskrig på containerraterne affødt af blandt andet dalende amerikansk og europæisk efterspørgsel på kinesiske varer er en stor fare for containerrederierne. Shippingbranchen plejer ved økonomisk nedtur at skære i raterne, men det er ikke et træk, Maersk Line vil tage, siger Nils Smedegaard Andersen til Reuters - især fordi Maersk Lines rater ikke dækker udgifterne på Asien-Europa-ruterne. Derfor satser rederiet på at kunne forhøje raterne en smule og fastholde frem for hæve sin markedsandel. 

Nils Smedegaard Andersen tror ikke, at den globale verdensøkonomis negative indflydelse på containerhandlen umiddelbart vil ændre sig.

"Vi ser, at USA faktisk er i bedring foran Europa, selvom det ikke betyder, at ladet vil vende tilbage til sine velmagtsdage. Folk er bekymrede, og der er god grund dertil, fordi økonomierne er overgearede," siger han til Reuters og fortsætter:

"Hvis man ser på den udenlandske gældssituation i USA er det nok til at gøre nogen bange, og regeringens underskud er mind-blowing. Jeg tror ikke, vi vil befinde os i denne krise for evigt, men i det mindste for Europa vil det tage et par år at komme ud af den."

Analytiker: Prisdisciplinen foran sammenbrud  

Maersk Line: Priserne er pressede og ustabile

Fearnley: Priskrigen er skudt i gang på Asien-Europa

Seaintel: Markedet har anerkendt priskrigen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også