Mærsk-konkurrent: Industrien står over for vendepunkt

APL-direktør Kenneth Glenn mener, at shippingindustrien er ved at forandre sig for evigt. Væksten ligger uden for de traditionelle ruter, vurder han.
AF RITZAU FINANS

Administrerende direktør for American President Lines, APL, havde de store ord fremme, da han talte ved en større shippingkonference i Singapore. Industrien er ved at forandre sig for bestandigt, og det er ikke længere let for alternative aktører at komme ind på markedet. Det skriver Lloyd's List.

Jeg tror, vi er meget tæt på et vendepunkt for containerindustrien, sagde Kenneth Glenn på konferencen, og listede opbremsning i den globale vækst, høje brændstofpriser, nye teknologier og større behov for finansiering som de væsentligste årsager.

Han vurderer, at den globale volumenvækst på markedet vil ligge omkring 5-6 pct. mod de 9-10 pct., der blev oplevet i 1990'erne og 2000'erne.

"Der er ikke et nyt Kina. Væksten vil i fremtiden ligge uden for de store handelsruter," sagde Glenn.

Samtidig har konsolideringen af industrien på de store handelsruter ændret markedsbetingelserne fuldstændigt.

"De ledende spillere på Asien - Europa står nu for 50 pct. af volumenerne mod 20 pct. i 2000, og der er derfor nogen til at tage ansvar for priserne. Samtidig er de høje låneomkostninger blevet en adgangsbarriere for industrien. Du skal i dag investere 1,2-1,5 mia. dollar for at købe en serie skibe, der er konkurrencedygtige på Asien - Europa, og du skal have 5-6 strenge. Det er en kæmpe investering," sagde Kenneth Glenn.

Han fortalte yderligere, at han mener, at de rederier, der fokuserer på sine netværk, reducerer omkostninger, ændrer prisparadigmerne og forstår deres kunders behov vil overleve vendepunktet i industrien.

RITZAU FINANS

Alphaliner: 1,8 mio nye teu på markedet frem til 2014

APL forlader konference på Stillehavet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også