ShippingWatch

Japansk konkurrent til DMI etablerer sig i København

DMI får konkurrence på hjemmebanen, efter at et af verdens største meteorologiske selskaber, det japanske Weathernews, etablerer sig i København inden for en måned. Planen de næste år er at ekspandere.

Foto: Christian Florian / DMI

En af verdens største udbydere af vejrudsigter og planlægning af skibsruter, det japanske Weathernews, etablerer sig inden for en måned i København, som samtidig bliver selskabets hub for Skandinavien og hele det arktiske område.

Dermed får ikke mindst DMI direkte konkurrence på sin hjemmebane fra en af de helt store internationale spillere, som bl.a. snart sender sin egen vejrsatellit i kredsløb om jorden.

Weathernews satser i høj grad på det maritime marked og har allerede en del kunder blandt de store danske rederier. Men selskabet kan se et endnu større forretningspotentiale med udgangspunkt i Danmark, fortæller director hos Weathernews, Antonio Brizzo, til ShippingWatch.

Fokus på Arktis

"Vores primære målgruppe ligger inden for rederierne. Skal man nævne en konkurrent i Danmark, vil det være naturligt at pege på DMI. Men vi er også anderledes, fordi vi mere leverer hele programmer til industrien, der handler om, hvordan man kan spare brændstof gennem den rigtige ruteplanlægning. Når vi har valgt at etablere os i København, skyldes det den miljøbevidsthed, der er blandt de danske rederier, og fordi vi mener, at der er et nyt, stort forretningsområde i det arktiske område, hvor Danmark har en interessant position," siger Antonio Brizzo.

I første omgang bliver kontoret bemandet med hans kollega, operation leader Ryoichi Unten, der skal opbygge organisationen. Målet er at nå op på 5-6 medarbejdere inden for et par år.

"Vi vil gerne styrke den position, vi har blandt rederierne i regionen og det produkt, vi i forvejen tilbyder. Vi kan trække på vores omfattende database i Japan, og sender snart vores egen satellit i kredsløb," siger han.

Satellitten bliver vigtig i konkurrencen om at få ordrer på den nye passage nordøst om Rusland, da sattellitten bl.a. kan måle tykkelsen af isen på ruten. Det var Weather News, der stod for vejr-informationer i forbindelse med Nordic Bulk Carriers pioner-transporter på den arktiske rute.

Forskere: Arktis kan være isfri om sommeren om 40 år

DMI tror på egne evner i konkurrencen om Arktis

Redere: Vi har skarpt fokus på Arktis 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs