ShippingWatch

Intermodal: Prisen på jernmalm faldet med 36 procent i 2012

Prisen på jernmalm faldt med hele 24 procent alene i august, det største fald siden oktober 2011. Prisen er nu dykket med 36 procent i 2012 sammenlignet med sidste år.

Det faldende kinesiske forbrug af jernmalm har fået prisen til at dykke med hele 24 procent i august, hvilket er det største fald siden oktober 2011, skriver bulk-specialisten Intermodal Research i sit ugebrev.

En stor del af problemet er ifølge Intermodal de massive mænger af jernmalm, der ligger lige nu i de kinesiske havne. Den 17. august var den kinesiske lagerbeholdning af jernmalm 96,8 million ton (mt), eller blot 4 procent mindre end rekordbeholdningen på 100,9 million mt, der blev reporteret tidligt i februar 2012. Faldet af Kinas produktion er den hurtigste siden marts 2009, viser en privat undersøgelse, hvilket er et tegn på en forværring af verdens næststørste økonomi ifølge Bloomberg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs