ShippingWatch

Investeringsbank nedgraderer asiatiske shipping-aktier

Rederier som Evergreen, Cosco og CSCL får kniven af investeringsbanken Jefferies på grund af de uldne markedsvilkår, skriver Tradewinds.

Foto: APM Terminals

Investeringsbanken Jefferies har nedgraderet fem ud af ni asiatiske shipping-selskaber på grund af de ringe udsigter i markedet. Det skriver Tradewinds.

Nedgraderingen omfatter Evergreen, NOL, MOL, CSCL og Cosco. For CSCL er der tale om den største nedgradering i 12 måneder. Forklaringen er ifølge analytiker Johnson Leung fra Jefferies, at faldende sportrater tegner et ikke alt for optimistisk billede, og at CSCL er eksponeret netop i spotmarkedet.

Også rivalen Cosco får kniven  og nedgraderes til "underperform" i kraft af rederiets vanskeligheder i tørlastmarkedet.

Også NOL i Singapore reduceres til "underperform" på grund af rederiets store eksponering mod årskontrakter på Stillehavet, der er til lavere rater end i spotmarkedet.

Taiwanesiske Evergreen har Jefferies sat på "hold" på grund af faldende fragtrater og højere brændstof-omkostninger, mens det trækker ned for Mitsui OSK Lines (MOL), at VLCC-raterne er i bund, at at de været det længere, end bankens analytikere havde forventet.

Bedre ser det ud for rederier som OOIL, NYK, K Line og taiwanesiske Yang Ming.

Shipping-aktier i Asien rasler ned 

 

 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs