ShippingWatch

DVB: Containerrederierne ved at løbe tør for muligheder

Fragtragerne forventes at komme under fornyet pres igen, fordi containerrederierne efterhånden er løbet tør for muligheder for effektiviseringer, mener DVB Bank.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Containerrederierne er ved at løbe tør for muligheder for, hvor de kan indsætte de mange nye store skibe på Asien-Europa-ruten, og rederierne vil komme under et stigende pres for at sænke fragtraterne. Sådan lyder vurderingen fra DVB Banks research- og strategiske planlægningsdivision i en rapport, skriver Journal of Commerce.

DVB Banks vurderer, at den nominelle kapacitet på Asien-Europa-ruterne i det sidste halve år er steget 348.000 teu, svarende til 8,9 pct. Den ugentlige kapacitet er dog kun steget 3,6 pct. som følge af brugen af slow-steaming og flere stops i mellemliggende havne for at sprede kapaciteten ud. Grundet de mange tiltags begrænsende evne til at rationalisere kapaciteten og set i lyset af den store mængde kapacitet, som ventes at ankomme, så forventes fragtraterne på Asien-Europa-ruten at komme under stort pres igen, og det vil dermed dæmpe profitabiliteten hos alle rederierne, der sejler på ruten, hedder det yderligere i rapporten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs