ShippingWatch

Safmarine sælger sin halvpart i Ocean Africa Container Lines

Maersk Lines datterselskab, Safmarine, der koncentrerer sig om transport til og fra Afrika, har ifølge Lloyd´s List solgt sin halvpart i OACL til Grindrod.

Foto: Safmarine

Det store, sydafrikanske shippingselskab Grindrod har overtaget A.P. Møller-Mærsk datterselskabet Safmarines 51 procent andel af Ocean Africa Container Lines (OACL), skriver Lloyd´s List. Den regionale containeroperatør har dermed fuld kontrol over selskabet.

En godkendelse er allerede på vej fra det sydafrikanske konkurrenceråd, sammen med en godkendelse fra South African Reserve Bank, skriver Grindrod i en pressemeddelelse.

Dave Rennie, topchef i Grindrod Freight Services, siger, at nyerhvervelsen falder i tråd med Grindrods planer om at tilbyde en integreret serviceydelse til transport af containere, tørlast, flydende laster og vejtransport.

OACL servicerer Sydafrika, imellem Durban og Luanda, og anløber i alle større havne i Sydafrika, Namibia og Angola. Selskabet tilbyder feeder services til internationale, storrederier, samt fragt af nationale og regionale ladninger. OACL udbyder derudover fragtlogistik, såsom varehuse, distribution, og fragt ind i landet.

OACL har fire containerskibe med en kapacitet på 800-1200 teu hver.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs