ShippingWatch

Medie: Bunkerpriser presser tankrater op

De stigende bunkerpriser gør det muligt for ejere af VLCC-skibe i Den Arabiske Golf at sætte fragtpriserne højere. Det viser en ugerapport fra Braemar Seascope, skriver Hellenic Shipping News.

Det ser bedre ud for fragtraterne på tank, fordi bunkerpriserne stiger og mange redere forholder sig afventende. Mange redere har på nuværende tidspunkt bestemt sig for ikke at sejle med det forhåndenværende gods, fordi raterne simpelthen er for lave, og det kan være med til at hive raterne op, skriver Hellenic Shipping News med Braemar Seascopes som kilde.

"Stædige befragtere har været i stand til at bruge ældre, ikke lige så godkendte enheder i stedet for at betale den påkrævede præmie for mere moderne skibe. Som ugen skred frem har lasterne fået mange tilbud, men mest i håb om, at de svagere skibe ville afstå fra at springe tidligt på. Der har været tegn på, at nogle befragtere har besluttet sig for at fastsætte fremtidige lastpositioner, der dækker en eventuel upside på markedet ved slutningen af anden del af september. Der er en generel følelse af, at der kunne være en opadgående bevægelse i markedet, ikke på grund af efterspørgsels-spørgsmålet, men simpelthen fordi ejerne er uvillige til at acceptere de gældende ratesatser," står der i Braemar Seascopes rapport.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs