ShippingWatch

Kinesisk Maersk-konkurrent varsler rateforhøjelse

Rederiet China Cosco indvarsler rateforhøjelser på Europa-Asien-ruterne. China Cosco underbygger dermed Maersks udsagn om, at der skal rateforhøjelser til for at sikre sund indtjening i containerdriften.

Foto: Hyundai Merchant Marine

A.P. Møller - Mærsks containerrederi Maersk Line får nu opbakning fra en af rederiets konkurrenter til at skabe bedre økonomi i de vigtige farter fra Asien til Europa. Det kinesiske rederi China Cosco har torsdag morgen annonceret en rateforhøjelse på Asien-Europa ruten på 400 dollar pr. container med virkning fra 8. september.

Asien-Europa-ruterne er Maersk Lines vigtigste og tegner sig for omkring 40 pct. af volumen.

Topchef Nils Smedegaard Andersen gentog flere gange i forbindelse med tirsdagens halvårsregnskab, at ratestigningerne må fortsætte, hvis branchen skal have en sund indtjening.

 

RITZAU FINANS

 

Smedegaard: Højere rater er svaret på ubalancen i containerfart

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs