ShippingWatch

Torben Janholt om bulkmarkedet: "Det kan blive rigtig slemt"

J. Lauritzen leverer et regnskab med store minusser i bogen. Tank og bulk trækker især ned, og det kan komme til at se rigtig grimt ud i fremtiden, siger adm. direktør Torben Janholt til ShippingWatch.

"Vi synes, det er slemt. Altså markedet er jo fuldstændig underdrejet på tank og tørlast. Bulkmarkedet har været på meget lave niveauer, og det kan blive rigtig slemt," siger adm. direktør Torben Janholt om rederiet J. Lauritzens halvårsregnskab.

Nettoomsætningen i rederiet er steget med knap 100 mio. USD fra 277 mio. USD i  første halvår sidste år til 365 mio. USD i første halvår i år, men resultatet efter skat er trukket meget ned og ligger på minus 67,2 mio. USD i 2012, som er et fald fra 4,6 mio. USD i 2011. Det er bulk- og tankforretningen, der trækker J. Lauritzen-resultatet ned. Verdensøkonomien i kombination med lave fragtrater på de to shippingtyper er de forklaringer, som J. Lauritzen nævner som årsag til, at nettoresultatet i Lauritzen Bulkers ender på minus 53,1 mio. USD sammenlignet med et overskud på 17,1 mio. USD i første halvår 2011. For tankforretningen falder resultatet efter skat til 3 mio. dollar mod 4,4 mio. dollar i 2011. J. Lauritzen skriver i regnskabet, at en del af de faktorer, der påvirker forretningen blandt andet i form af verdensøkonomiens svingninger, ligger uden for rederiets muligheder for at ændre. Torben Janholt uddyber over for ShippingWatch:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs