ShippingWatch

Dansk system til rensning af ballastvand er klar

Desmi Ocean Guard er eneste danske ballastvandsystem, der er klar til produktion og internationalt salg om få måneder. Desmi går efter en markedsandel på fem pct., men redernes usikkerhed om den internationale konvention gør det svært at komme med konkrete målsætninger.

Foto: Hamburg Süd

Til oktober er Desmi Ocean Guard efter alt at dømme klar til at sælge systemer til rensning af ballastvand. Markedsføringen er gået i gang, men ballastvandskonventionens manglende ratificering og tøvende redere gør det vanskeligt at forudsige, om Desmi Ocean Guard får det salgseventyr, virksomheden håber på.

En sidste godkendelse fra IMO og en typegodkendelse fra Lloyd's Register og Miljøstyrelsen er hvad der mangler for at Desmi Ocean Guard kan begynde at markedsføre og sælge sit ballastvandsreningssystem. Begge dele skulle være formaliteter, og selvom Desmi Ocean Guard forventer at få god fart på salget, gør usikkerheden i markedet over for leverandørerne af ballastvandsystemer, at vækststrategien er svær at tilrettelægge.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs