ShippingWatch

12 gange livstid til piratforhandler

En somalisk mand, der fungerede som forhandler for en gruppe pirater, har fået en dom på 12 gange livstid ved en amerikansk domstol. Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Berlingske.

Somalieren Mohammad Shibin, der har fungeret som forhandler for en gruppe pirater, der sidste år dræbte fire amerikanske gidsler, er blevet idømt 12 gange livstid ved en amerikansk domstol, skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Berlingske..

Tilbage i april blev han dømt i forbindelse med 15 anklager, herunder pirateri og gidseltagning. Ifølge tiltalen modtog Mohammad Shibin mellem 30.000 og 50.000 dollar for at være piraternes forhandler.

Ud over livstidsdommene skal Mohammad Shibin også betale 5,4 millioner dollar i erstatning.

Mohammad Shibin fungerede som forhandler i forbindelse med en sag i 2011, hvor fire amerikanske gidsler endte med at blive dræbt, på trods af forhandlinger med de amerikanske myndigheder. I 2010 var han forhandler i sag, hvor 22 mænd blev holdt som gidsler og tortureret i syv måneder.

"Mohammad Shibin var en nøglespiller i to af de mest afskyelige pirat-handlinger i nyere tid," siger advokat Neil MacBride i en udtalelse.

Ifølge det bevismateriale, der blev lagt frem under retssagen, undersøgte Mohammad Shibin blandt andet gidslernes baggrund på internettet for at finde ud af, hvor mange penge man kunne kræve i løsesum.

Neil MacBride håber, at dommen vil sende et signal til andre pirater.

FN: Somaliske pirater kidnapper på land 

Dansk-fangede pirater har fået domme på 20 år 

SeaIntel: Pirater koster containerindustri 1,8 mia. USD 

 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs