ShippingWatch

Drewry: Stigningerne på Stillehavet lader vente på sig

Før sommeren blev containerrederierne i Transpacific Stabilkisation Agreement enig om ratestigninger fra 1. august, men de lader vente på sig, skriver Drewry ifølge Hong Kong Shipping Gazette.

Foto: Hapag-Lloyd

Den seneste aftale blandt rederierne i Transpacific Stabilisation Agreement om at hæve priserne på container-trafikken på Stillehavet er endnu ikke slået igennem ifølge Drewry´s, skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Ifølge aftalen skulle priserne ellers stige den 1. august, men det er kun sket i meget begrænset omfang.

Prisen for at sende en feu, 40-fods container fra Hong Kong til Los Angeles steg i sidste uge kun med tre procent til 2.452 USD sammenlignet med de foregående syv dage og bekræftede dermed, at den annoncerede stigning på 500 USD indtil videre kun har haft en lille effekt på raterne, oplyste Containerisation International.

Drewry mener, at der kan blive tale om stigninger de komme de ti dage, men peger ligeledes på, at det generelle rateniveau er presset af overkapacitet og lille efterspørgsel.

SeaIntel: Stillehavskonference har mistet magt 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs