ShippingWatch

Drewry: Stigningerne på Stillehavet lader vente på sig

Før sommeren blev containerrederierne i Transpacific Stabilkisation Agreement enig om ratestigninger fra 1. august, men de lader vente på sig, skriver Drewry ifølge Hong Kong Shipping Gazette.

Foto: Hapag-Lloyd

Den seneste aftale blandt rederierne i Transpacific Stabilisation Agreement om at hæve priserne på container-trafikken på Stillehavet er endnu ikke slået igennem ifølge Drewry´s, skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Ifølge aftalen skulle priserne ellers stige den 1. august, men det er kun sket i meget begrænset omfang.

Prisen for at sende en feu, 40-fods container fra Hong Kong til Los Angeles steg i sidste uge kun med tre procent til 2.452 USD sammenlignet med de foregående syv dage og bekræftede dermed, at den annoncerede stigning på 500 USD indtil videre kun har haft en lille effekt på raterne, oplyste Containerisation International.

Drewry mener, at der kan blive tale om stigninger de komme de ti dage, men peger ligeledes på, at det generelle rateniveau er presset af overkapacitet og lille efterspørgsel.

SeaIntel: Stillehavskonference har mistet magt 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs