ShippingWatch

Medie: Antallet af containere fra Asien til Europa dykker

Den økonomiske krise i Europa kan nu aflæses i antallet af containere, der sendes fra Asien til Europa, der faldt med hele 4,7 procent i andet kvartal sammenlignet med 2011, skriver Lloyd´s List.

Foto: Maersk Line

Nu kan det aflæses tydeligt i statistikkerne, at det ikke går godt med den europæiske økonomi. Antallet af containere, der sendes fra Asien, Nordamerika og andre dele af verden falder alarmerende, skriver Lloyd´s List.

I juni blev det til et fald på næsten ni procent i mængden af containere fra Asien til det vestlige Middelhav og et dyk på næsten 16 procent til Nordafrika. Og tallene fra Asien til det østlige Middelhav og Sortehavet viste fald på 11 procent sammenlignet med juni 2011. I forhold til Nordeuropa var faldet på 5,9 procent.

Det gav et samlet fald i antallet af containere fra Asien til Europa til lidt under 1,1 mio teu i juni sammenholdt med de næste 1,2 mio. teu, der blev sejlet til kontinentet i juni sidste år ifølge tal fra Container Trades Statistics.

Andet kvartal 2012 endte således med et fald i antallet af containere på 4,7 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Faldet sker oven i købet på et tidspunkt, hvor der generelt er en forventning om meromsætning i markedet op til højsæsonen. Samtidig er der inden for de første syv måneder af 2012 kommet ny kapacitet til markedet svarende til 800.000 ifølge Lloyd´s List Intelligence. Heraf stod skibe med en kapacitet på over 10.000 teu for de 508.000 teu.

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs