ShippingWatch

Medier: Svitzer sagsøger partnere i Rena-bjærgning

Bjærgningsopgaven af Rena får nu et retligt efterspil, da Svitzer ifølge flere medier har sagsøgt to af de selskaber, som selskabet arbejdede sammen med.

Svitzer har sagsøgt de to selskaber Z Energy og Seafuels for i alt syv mio. USD. i forbindelse med bjærgningen og tømningen af containerskibet Rena ud for New Zealand. Det Mærsk-ejede bjærgningsselskab mener, at de to selskaber groft har udnyttet den alvorlige situation ved skibets forlis og risikoen for en mulig miljøkatastrofe ved at tage en horribel høj pris for at stille et skib til rådighed, der skulle opbevare olien fra Rena.

Sagen er ifølge Lloyd's List bekræftet af retsdokumenter ved retten i Wellington, New Zealand, hvor Svitzer kræver, at kontrakten enten annulleres eller genforhandles til mere rimelige betingelser og vilkår. Det er den lokale avis the Bay of Plenty Times, der har haft adgang til sagens akter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs