ShippingWatch

415 skibe skrottet i Indien siden 2011

415 skibe er blevet skrottet på ophugningssteder i Alang i Indien siden sidste år, og yderligere 150 venter. Landets "industrielle affaldsplads", som det er blevet kaldt, er fortsat det sted i verden, hvor der hugges flest skibe op.

Foto: Stapleton

Indien sidder fortsat suverænt på førstepladsen over de lande, der skrotter flest skibe. I alt 415 skibe blev skrottet på ophugningssteder i Alang i 2011-2012, skriver The Asian Age.  Yderligere 150 skibe venter på at blive ophugget på disse faciliteter, der ved flere lejligheder er blevet afsløret som skandaløse.

Fra 1983 og frem til i dag er i alt 532 giftige skibe blevet skrottet langs Gujarat kysten, viser tal fra fra Toxics Watch Alliance. Samtidig viser de fleste indikatorer i shippingindustrien, at ophugning af forældede og utidssvarende skibe vil vokse voldsomt de kommende år, ligesom skibene bliver yngre og yngre, når de ender deres dage.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs