ShippingWatch

Skattenederlag til Clipper

Rederiet Clipper Group fik ikke noget ud af retssag mod Skatteministeriet efter sagen, hvor ansatte gennem 10 år fik udbetalt bonusser uden om det danske skattevæsen fra Clippers moderselskab i Bahamas. Det skriver Ritzau.

Foto: Martin Mydtskov Rønne

Oven på skatteskandalen i rederiet Clipper Group, hvor ansatte gennem 10 år fik udbetalt bonusser uden om det danske skattevæsen fra Clippers moderselskab i skattelyet Bahamas, har Clipper-rederiet lidt et nyt skattenederlag. Det skriver Ritzau ifølge epn.dk.

Efter skandalen stævnede Clipper Group A/S nemlig Skatteministeriet.

Clipper ville have afklaret, om rederiet var forpligtet til at sørge for, at de ansatte på rederiets danske kontor med dansk skattepligt nu også betalte skat af de bonusser, de fik udbetalt fra moderselskabet i skattely i årene 2005 til 2007.

Københavns Byret har netop afgjort, at retten ikke vil foregribe begivenhedernes gang.

"Det vil være en direkte omgåelse af den almindelige kompetencefordeling mellem anklagemyndighed og domstolene," hedder det i dommen.

Af dommen fremgår det, at Clipper Group har en interesse i "at undgå at blive inddraget som tiltalt i en skattesag, hvor anklagemyndigheden nedlægger påstand om betaling af en bøde på to millioner kroner".

Sagen er overgivet til politi og anklagemyndighed, der skal afklare, om der er juridisk grundlag for at rejse en sag mod Clipper Group. Clipper blev ved byretten dømt til at betale 40.000 kroner i sagsomkostninger til Skatteministeriet, skriver Ritzau.

 

Topchef i Clipper udtræder af den daglige ledelse 

"Jeg flytter ikke til London for at gå på pension" 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs