ShippingWatch

Torm: Vi forhandler stadig om en løsning

Torm er stadig i gang med forhandlinger, men rederiet vil ikke bekræfte medie-forlydender om, at det kun er meget små brudstykker af aftalen, der mangler at  blive forhandlet på plads.

Foto: Rederiforeningen

Torm reagerer i en selskabsmeddelelse torsdag på rygterne om en snarlig redningsaftale. Forhandlingerne er stadig i gang, men ikke færdige, siger rederiet.

"På baggrund af nogle artikler i de danske medier torsdag ønsker Torm at genbekræfte, at der stadig pågår forhandlinger med relevante interessenter om en langsigtet finansiel løsning. Indholdet af disse forhandlinger er i tråd med de hovedprincipper, som blev kommunikeret på selskabets ordinære generalforsamling den 23. april 2012. Torm vil udsende en selskabsmeddelelse, når en aftale bliver indgået, " lyder det fra rederiet.

Rygter i Berlingske Business har torsdag løftet aktien op mod 40 pct., da der angiveligt kun er små brudstykker, som mangler for, at den fulde redningsplan for det gældstyngede rederi skulle være på plads.

Det fik Torm-aktien til at stige 36,4 pct. til 3,75 kr. efter 45 minutters handel. Den steg allerede onsdag 10 pct. og er i det hele taget mere end fordoblet i forhold til lavpunktet i starten af maj.

Det er dog fortsat en historisk set meget lav kurs og omkring 80 pct. under, hvad Torm-aktien kostede for et år siden. Aftalen, hvis den gennemføres som udmeldt tidligere på året, indebærer da også en udvanding af de nuværende aktionærer, som kun kommer til at sidde tilbage med omkring 7,5 pct. af værdierne i tankskibsrederiet.

Det sidste bump på vejen, der har forhindret aftalen i at komme på plads, har omhandlet nogle skibsejere og hvor store aktieposter, de skulle have for at sænke skibslejen. Nu ser det ud til, at der kun mangler få procenter af papirarbejdet, skriver Berlingske Business.

Efter dagens stigning er Torms børsværdi på 273 mio. kr.

Til sammenligning havde rederiet efter udgangen af første kvartal en gæld på over 10 mia. kr.

Medie: Torm tæt på en løsning med banker 

Torm beholder børsnotering i USA året ud 

Torm vil fastholde truet USA-notering 

Torm venter endnu en forlængelse af bankaftalen

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs