ShippingWatch

Kapitalstærk fond bag joint venture med J. Lauritzen

Den norske kapitalfond HitecVision, der netop har etableret et 50/50 joint venture med J. Lauritzen i offshoreindustrien med fokus på en større flåde af hotel- og servicefartøjer,  har opkøbt, investeret i og etableret mere end 100 selskaber, trukket sig ud af 70 og børsnoteret syv selskaber.

Foto: Axis Offshore

Gennem lang tid har J. Lauritzen planlagt en massiv satsning i den brasilianske olieindustri med hotel- og servicefartøjer i den globale offshoreindustris hot spot nummer 1 og med udsigterne til et marked i uafbrudt vækst i mange år frem. Men det nye 50/50 joint venture med den norske kapitalfond HitecVision ser det ud til, at det netop er dette samarbejde, der bliver udgangspunkt for investeringer i milliardklassen i en større flåde og med skibet Dan Swift som krumtap. Skibet er udviklet sammen med den statslige oliegigant Petrobras for at kunne klare de barske vejrforhold op til 350 kilometer ud for kysten og er på langtidskontrakt for selskabet.

HitecVision er en ledende investor i mellemstore selskaber i den internationale olie- og gas industri. Kapitalfonden har hovedsæde i Stavanger og kontorer i Oslo og Houston, Texas Hitec, og fonden, eller rettelig fondene, fokuserer på mellemstore investeringer i oliefelt-services og teknologiselskaber såvel som prospektering- og produktionsselskaber på tværs af olie- og gas værdikæden.

Hitec Vision yder kapital og kompetencer til vækstvirksomheder i olie- og gas sektoren i Europa og Nordamerika. Ifølge selskabets egne oplysninger satser HitecVision på at skabe værdi ved at indgå partnerskaber med driftsledere og opbygge bæredygtige og velstående selskaber. 

Over 100 selskaber

Selskabets investeringsteam har gennem årene opkøbt, investeret i og etableret mere end 100 selskaber samt trukket sig ud af 70 selskaber og børsnoteret syv selskaber.

HitecVisions portefølje består af teknologiselskaber, der leverer højtudviklede løsninger og services til olie- og gas industrien, olieselskaber og traditionelle olieservices-selskaber. HitecVisions portefølje inkluderer også prospektering- og produktionsselskaber.  

Indtjeningen i 2010 udgjorde 113,8 millioner norske kroner mod 187,9 millioner i 2009. Samme år var nettoindtægten efter skatter og minoritetsinteresser 15,9 millioner mod 80,9 millioner i 2009. Faldet i indtjening og nettoindtægt skyldes, at selskabet modtog en betydelig investering fra dets Fond III før den blev afviklet i 2009, mens flere af dets nyere bevillinger stadig ikke er på et stadie, hvor de yder en lignende investeringsindtægt.

Nye kontrakter

I løbet af de seneste uger er et af HitecVisions selskaber, Apply, blevet tildelt kontrakter svarende til over 1,5 mia. norske kroner. Foruden de betydelige kontrakter i Norge, bekræfter nye projekter i lande fra Canada til Australien Apply Gruppens voksende internationale rækkevidde. Senest har selskabet sikret sig en kontrakt for beboelse af ExxonMobils Hebron-feltet i Newfoundland, Canada. Kontrakten omfatter et 7-etager højt beboelsesmodul med 120 kahytter, et administrationscenter, et centralt kommandorum og en række andre faciliteter der findes på offshore hoteller.

HitecVision og J. Lauritzen joint venture skal omsætte for 1,5 mia kroner 

J. Lauritzen etablerer offshore joint venture med kapitalfond

Lauritzen gør klar til ny milliard-investering 

Uggla, Janholt og Mortensen på global magtliste i shipping 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs