ShippingWatch

Medie: Spekulation i råolie presser supertankere

Oliekøbernes venten på, at råolieprisen falder, presser spotmarkederne for VLCC-skibe, og indtjeningen på ruterne fra Mellemøsten til Asien har nu ramt sit laveste niveau i otte måneder. Det skriver Lloyd's List.

Intjeningen på spotmarkedet for supertankere har nået det laveste punkt i otte måneder for skibe, der fragter råolie fra Mellemøsten til Asien. Antallet af ordrer falder på grund af et lavere indkøb af råolie. Det gør udsigten til højere indtjening i de næste par måneder meget usandsynlig, skriver Lloyd's List.

Råolieprisen er faldet dramatisk i de seneste uger, da Saudi Arabien opretholder en øget produktion på trods af, at den globale efterspørgsel er dalet i forlængelse af den svækkede vækst i den globale økonomi. De oliehandlere, der spekulerer i oliepriser, trækker sig væk fra råoliemarkedet med forventning om, at det vil falde yderligere. Priserne blev styrket en smule i denne uge som følge af fornyede spændinger i Iran. Landet har fornyet sin trussel om at lukke Hormuz-strædet på grund af de internationale sanktioner mod handel med iransk råolie, der trådte i kraft 1. juli. Da oliehandlerne bakker væk fra markedet, er der mindre charterefterspørgsel, og færre supertankere afslutter deres befragtninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs