ShippingWatch

Mærsk: Nye regnskabskrav øger ikke gennemsigtighed

Mærsk  er ikke imod  de ændringer, der er på vej for bl.a. rederier, som vil betyde, at indchartret tonnage skal opgøres, som om det er ejet af rederiet. "Men de vil formentlig ikke give mere gennemsigtighed," oplyser Mærsk.

Med en af verdens største flåder på 645 skibe, hvoraf de 391 var på time charter ved årets udgang 2011, vil det kunne mærkes i Maersk Line, at indchartret tonnage skal opgøres, som om det er skibe man ejer. Samlet set har Maersk Line mellem 1000 og 1500 transaktioner med skibe, der tages ind eller leases videre i løbet af et år

Ændringerne af regnskabsreglerne vil muligvis blive vedtaget sidst på året eller i 2013, og herefter skal al tonnage i princippet opgøres som ejede aktiver, uanset om de er købt eller leasede.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs