ShippingWatch

Maersk Line hyldet i Rio for Triple-E

10 ud af 100 eksisterende og bæredygtige løsninger fra hele verden er danske, fremgår det af en ny international guide, som et dansk initiativ præsenterede i Rio i denne uge. Verdens største containerskibe, der skal leveres til Maersk Line, er et af dem.

Foto: Maersk Line

Danske virksomheder og selskaber – fra Maersk til Marstal Fjernvarme - er flot med i et nyt katalog over 100 bæredygtige løsninger, som virker eller kommer til at virke rundt om i verden. Det skriver Ingeniøren.
Kataloget blev præsenteret i Rio i denne uge i forbindelse med topmødet om bæredytighed og er udarbejdet af et dansk funderet bæredygtighedsinitiativ ved navn Sustainia. Ideen med kataloget er at vise, at byggestenene til fremtidens bæredygtige samfund allerede findes og kan tages i brug, hvis viljen er der.
Maersk Line er beskrevet for at skabe en hel ny og mere miljø- og klimavenlig skibsklasse.

Dong Energy er med to steder – både fordi de har fundet på en finansieringsmodel, hvor forskellige typer af selskaber går sammen om at finansiere store vedvarende energiprojekter, og fordi selskabet har stået for udviklingen af havmølleparken Walney på britisk sektor, som også bliver fremhævet.

Projekterne er udvalgt af Sustainia med bistand af Rambøll, og de 100 projekter skal nu konkurrere om Sustainia Award, som uddeles i efteråret i København, skriver Ingeniøren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs