ShippingWatch

Clarksons: Væksten i den europæiske flåde er aftagende

Den samlede europæiske flåde vokser ifølge de seneste tal fra Clarksons Research. Men væksten har på nuværende tidspunkt ikke været lavere siden februar 2010, fremgår det.

Foto: Maersk Line

Den samlede europæiske flåde i juni er på ikke mindre end 30.123 skibe, fremgår det af de seneste tal fra Clarksons Research, som dækker udviklingen frem til juni i år. Selvom det kan lyde af meget og flåden vokser med 5,9 procent, er det den laveste stigning inden for 2,5 år (månedligt år-til-år), da man skal helt tilbage til februar 2010 for at se en stigning, der er mindre.

Statistikken tæller de skibe er ejet af europæiske redere. Til tallene for den europæiske flåde kan så lægges de i alt 2057 skibe, der er bestilt fra værfter, og som vil tilgå flåden inden for de nærmeste år. Ejerskabet af flåden i Europa er kendetegnet ved, at få lande sidder på langt størstedelen af flåden. De fem største søfartsnationer ejer således 73 procent af den europæiske flåde. Flåden er oftest fordelt på mange ejerinteresser, på nær i EUs fjerdestørste søfartsnation, Danmark, hvor Maersk Line ifølge Clarksons Research ejer 41,5 procent af flådens samlede bruttotonnage.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs