ShippingWatch

Bimco: Vækst i containervolumen holder optimismen oppe

Containerfragtraterne fra Fjernøsten til Europa er steget 205 procent fra det lave niveau inden jul, mens raterne over Stillehavet er steget 87 procent, skriver Bimco.

Foto: Hanjin

Volumenvæksten holder optimismen oppe i containerindustrien, men den seneste bølge af genaktiveringer lægger en dæmper på de højt flyvende fragtrater, skriver Bimco i analysen Shipping Market Outlook & Overview.

Analytiker Peter Sand hæfter sig ved, at containerfragtraterne fra Fjernøsten til Europa er steget 205 pct. fra det lave niveau inden jul. Raterne over Stillehavet er steget 87 pct., hvor det bemærkes, at de ikke har været så presset som Asien-Europaraterne.

De mindre ruter ud af Kina har set stigninger i omegnen af 10 pct. Peter Sand hæfter sig ved, at volumen fra Fjernøsten til Europa er steget 5 pct. i første kvartal, hvor Bimco havde ventet en vækst på 6 pct. Volumenvæksten til den amerikanske vestkyst er steget blot 0,4 pct. i første kvartal, hvilket skyldes svaghed i februar. Bimco forventer, at rederierne i tredje kvartal vil have fokus på at opretholde rateniveauet.

Nyhedsbrev: Spotrater på Stillehavet op med 20 procent 

Analytikere: Eufori over ratehop bliver kort  

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs