ShippingWatch

Kina sætter klima-deadline for shipping

Nye krav til rederier og havneoperatører i Kina om CO2-udledning og reduktion af energiforbruget indføres fra 2015, siger transportminister. Og myndighederne agter at forfølge de nye mål, selv om de ikke er juridisk bindende.

Foto: Thomas Borberg

Kina giver rederier og havneoperatører en frist frem til 2015, før de skal indrette sig på nye miljø- og klimakrav. Herefter skal rederne reducere deres CO2-udledning med 16 procent per ton/mil i forhold til 2005-niveauet, ligesom de skal reducere deres energiforbrug med 15 procent.

I løbet af perioden på 10 år pålægges også havneoperatører som f.eks. AMP Terminals at reducere deres CO2-udledning med 10 procent og reducere deres energiforbrug med otte procent. Selv om de nye krav ikke er juridisk bindende, underskreger embedsmænd fra de kinesiske transportmyndigheder ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhau, at myndighederne vil forfølge miljø- og klimamålene. Det skriver Lloyd's List.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs