ShippingWatch

Sådan foregår afskedigelserne i Maersk Line

Maersk Line har taget fat på omorganiseringen, der vil betyde farvel til 400 medarbejdere, heraf 250 i København. Processen foregår i tre runder og skal ske så hurtigt som muligt, oplyser rederiet.

Foto: Maersk

Omorganiseringen af Maersk Line, der bl.a. vil føre til nedlæggelse af 400 job, heraf ca. 250 på Esplanaden i København, er i gang. Den foregår i tre runder, hvor den første er i dag, og den sidste finder sted 22. juni. Herefter vil  alle medarbejdere vide, om de beholder deres job, begynder i en ny stilling eller skal finde arbejde uden for verdens største containerrederi.

"Fra nu af og frem til 22. juni sker afskedigelserne, og det sker fra toppen og ned. Øverst er line og management board. Så kommer det andet lag, som bliver sat på plads i dag, når organisationsplanen bliver fremlagt, og så fortsætter det nedad indtil den 22. juni, hvor alle har fået at vide, hvordan og hvorledes," siger pressechef i Mærsk-gruppen, Michael Christian Storgaard, til ShippingWatch.

Medarbejderne vil altså i dag blive præsenteret for organisationsplanen, hvori de to øverste ledelseslag er fastlagt, efter at CFO Peter Rønnest Andersen mandag forlod sin stilling. Planen viser i detaljer, hvordan organisationen i det nye Maersk Line kommer til at se ud.

To runder til

"Den enkelte leder får i dag at vide, hvilken afdeling vedkommende skal stå i spidsen for, hvilke opgaver afdelingen skal udfylde, og hvor mange pladser, den har osv. Nogle afdelinger vokser jo, mens andre bliver mindre. Og så begynder man at sætte organisationen stille og roligt sammen frem til 22. juni," siger Michael Christian Storgaard.

Stemningen på Esplanaden er selvsagt ikke god i disse dage, men Michael Christian Storgaard understreger, at der gøres alt fra ledelsens side, for at afslutte omorganiseringen så hurtig som muligt.

"Stemningen er jo, som den har været siden den 1. juni (hvor ændringen blev offentliggjort, Red.), men det er klart, at den er trykket. Det, der har været allervigtigst for Maersk Line er, at det går så hurtigt som muligt. Netop i dag er fokus på internt at fortælle organisationen, hvad det er, der sker, og hvad det er, man vil. Vi viser, hvor folk kan søge oplysninger, og hvor de personer, der eventuelt skal fratræde, kan finde informationer om, de fratrædelsesordninger, der er forhandlet på plads," siger Michael Christian Storgaard.

Fokus på rigtig fratrædelsespakke

For de ca. 250 ansatte, der må forlade Maersk Lines hovedkvarter på Esplanaden, er medarbejderrepræsentanter og ledelse blevet enige om en fratrædelsespakke, der kan hjælpe de ansatte med at finde nyt arbejde. For de resterende 150 medarbejdere i et af de fem andre kontorer rundt om i verden, er der ikke endnu kommet en fratrædelsespakke på plads..

"Man har sikret sig, at medarbejderne får en længere opsigelsesperiode udover den normale, og så får de også garanteret tre måneders fritstilling med løn ud over opsigelsesperioden, der forbedrer deres mulighed for at søge job," siger Michael Christian Storgaard.

Derudover etablerer Maersk Line en intern/ekstern jobbank og har hyret outplacement services, der hjælper med at finde nye job til ansatte. Rederiet har også etableret en gruppe på Linkedin.

Den nye organisation

Maersk Lines nye organisation vil fremover have fem funktionsområder. Det drejer sig om Trade & Marketing (med vincent Clerc som chef), Commercial (Lucas Vos er chef), Operations (Morten Engelstoft er chef), Strategy, Finance & Transportation (Jakob Stausholm er chef) og Human Resources, hvor Bill Allen er chef.

De største ændringer er ifølge Maersk Line, at de to tidligere afdelinger "Finance" og "Strategy & Transformation" bliver lagt sammen til en afdeling,  og at "Operations" og "Trade & Marketing" bliver strømlinet, mens kunde- og salgsaktiviteter bliver samlet i Commercial-afdelingen.

Ændringerne skal give mindre indrapportering og mere direkte og praktisk fokus på markederne, der leder til hurtigere reaktionstid, oplyser rederiet.

Maersk: Rønnest-farvel del af ny organisation

Maersk Lines CFO Peter Rønnest forlader rederiet

Mærsk-chef: Ny organisation skal holde i flere år 

Maersk Line vil afskedige 250 ansatte i København 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs