ShippingWatch

Kinesisk eksport steg overraskende meget i maj

Riget i midten har overrasket analytikere med en markant højere eksport i maj end ventet.

Foto: Thomas Borberg

Den kinesiske eksport steg overraskende meget i maj. Stigningen blev på hele 15,3 pct. til 181,1 mia. dollar i årets femte måned sammenlignet med maj 2011, og det var markant højere, end analytikerne havde ventet.

Gennemsnitsestimatet blandt økonomerne lød, ifølge Bloomberg News, således på en stigning på 7,1 pct., mens eksporten til sammenligning steg med 4,9 pct. i april sammenlignet med den tilsvarende måned et år tidligere.

Den kinesiske import steg med 12,7 pct. i maj. Her havde økonomerne et gennemsnitsestimat på 5,5 pct.

Industriproduktion steg mindre end ventet

Den kinesiske industriproduktion steg med 9,6 pct. i maj sammenlignet med samme måned et år tidligere. Det var lavere end ventet, idet 27 økonomer adspurgt af Bloomberg News havde en gennemsnitsforventning om en fremgang på 9,8 pct. I april gik industriproduktionen i Kina frem med 9,3 pct.

Detailsalget steg med 13,8 pct. i maj sammenlignet med den tilsvarende måned i 2011. Også det var en lavere fremgang end ventet, idet økonomerne havde ventet en stigning på 14,2 pct. I april steg detailsalget med 14,1 pct.

RITZAU FINANS

Hu Jintao er "dansk shippings vigtigste mand" 

Avis: Kinesisk milliard-investering på vej til Grønland 

Kina sænker renten for at stabilisere væksten 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs