Mærsk Gruppen ser frem til det kinesiske statsbesøg

Mærsk Gruppen ser frem til besøget i næste uge af den kinesiske præsident Hu Jintao. "Vi håber, det bliver til gavn for dansk og kinesisk samarbejde og erhvervsinteresser," skriver Mærsk i en mail til ShippingWatch.
Foto: Mark Ralston
Foto: Mark Ralston

Mærsk Gruppen - med en stor del af sine forretningsaktiviteter i Kina, herunder bl.a. containerforretningen og havneaktiviteterne, ser frem til det kommende besøg af den kinesiske præsident Hu Jintao i Danmark i næste uge.

Anders Würtzen, chef for Public Affairs i Maersk Gruppen, siger i en kommentar til besøget:

"Vi har betjent Kina siden 1924, og landet er i dag en stor og vigtig handelspartner for Gruppen. I dag har vi mere end 100 kontorer og 20.000 medarbejdere i Kina fordelt på en lang række aktiviteter, der knytter sig til blandt andet containertransport og terminaler, containerfabrikker, spedition og skibsbygning. Vi håber, at den kinesiske præsidents besøg i Danmark vil forløbe godt og cementere det gode forhold mellem Danmark og Kina - til gavn for dansk og kinesisk samarbejde og erhvervsinteresser."

Også Danmarks Rederiforeningen ser frem til besøget. Rederiforeningen mener, at besøget kan skabe opmærksomhed om den danske maritime klynge generelt og dermed underbygge regeringens og vækst-teamets ambition om at få flere asiatiske operatører inden for shipping til Danmark.

Programmet for delegationens besøg ligger ikke endeligt fast endnu.

Rederiforeningen: Kina-besøg kan trække kapital til Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også