ShippingWatch

Panamas tøven bremser regler om ballastvand

IMOs ballastvandkonvention ratificeres sandsynligvis allertidligst i 2014. Panama kan som eneste enkeltland sikre ikrafttræden. Ellers vil det kræve ratifikation fra en større gruppe lande. Konventionens sene ikrafttræden ændrer foreløbig ikke ved, at der er pres på rederne for at installere systemer til behandling af ballastvandet.

Det er tæt på og så alligevel. IMOs ballastvandskonvention er ratificeret af 33 lande, hvilket er nok, men foreløbigt dækker de 33 lande kun over 26,46 pct af verdenstonnagen, og det tal skal op på 35 pct., før ballastvandkonventionen fra FNs maritime organ kan ratificeres. Panama står for omkring 20 pct. af verdenstonnagen og kunne med sin tilslutning sikre ikrafttræden.

Danmark og 73 lande blev allerede tilbage i 2004 enige om at vedtage IMOs ballastvandskonvention, men siden da er arbejdet gået langsommere end forventet. Dengang havde man forventet, at ratifikationsprocessen ville tage omkring fem år, fortæller Peter Olsen, der er kontorchef i Danmarks Rederiforening.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs