ShippingWatch

Alphaliner: Containerredernes indtjening dykker trods ratehop

Høje brændstofpriser og ringere efterspørgsel har suget en stor mængde luft ud af de voldsomme rateforhøjelser, de store containerrederier har indtroduceret siden januar i år. Det viser Alphaliners nye analyse af de 18 toneangivende redere på Europa-Asien.

Foto: Maersk Line

Trods Maersk Lines og de øvrige store rederiers markante rateforhøjelser siden januar i år i containertrafikken mellem Europa og Asien, er rederiernes driftsmarginaler faldet i 1. kvartal 2012 i forhold til 4. kvartal 2011. Det skriver Alphaliner i sit nyhedsbrev tirsdag på grundlag af de 18 containerrederier, der har offentliggjort kvartalsregnskab.

Forklaringen på dykket skyldes primært højere brændstofpriser, der i gennemsnit udgjorde 710 USD/ton i 1. kvartal i år mod 650 USD i 4. kvartal 2011. De høje brændstofpriser har alene bidraget til en forværring i driftsmarginalerne på to procent for de 18 toneangivende containerrederier under et. Samtidig har varemængderne ligget fem procent lavere i 1. kvartal i år pga. det kinesiske nytår i februar i forhold til de sidste tre måneder af 2011.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs