ShippingWatch

Mærsk-chef: Ny organisation skal holde i flere år

Maersk Lines omorganisering og reduktion af medarbejderstaben med 400 personer i hovedkvarter-funktionerne er ment som en langtidsholdbar ændring. "I princippet skal den holde flere år," siger CEO Søren Skou til ShippingWatch.

Maersk Line forventer ikke, at der umiddelbart er lagt op til nye ændringer af hovedkvarterfunktionerne oven på den omstrukturering og reduktion af medarbejderstaben, der er meldt ud fredag. Ændringen betyder, at i alt 400 må sige farvel til deres job, heraf de 250 i hovedkvarteret i København.

"I princippet har vi lavet den organisation, vi ønsker at arbejde med de kommende år, selvom der altid kan blive tale om justeringer og ændringer i forhold til markedet," siger Maersk Lines CEO, Søren Skou til ShippingWatch.

Beslutningen om at skære i hovedkvartererne i København, London, Singapore, Mumbai, Pune og Manila sker ifølge Søren Skou i naturlig forlængelse af den effektivitetsstigning, som containerrediet har oplevet i sine landefunktioner rundt om i verden siden 2008. Her håndterer hver medarbejder 1500 FFE-containere i dag mod 1000 for fire år siden.

København bevarer tyngden

"Derfor har vi siden marts kigget på, hvordan vi kunne tilpasse hovedkvarterfunktioner. Medarbejderne har således vidst, at vi arbejdede med spørgsmålet. Alligevel er det naturligvis ikke en glædens dag, når det sker," siger Søren Skou.

Et af målene er at skabe en mere fleksibel organisation tættere på kunderne, men Søren Skou afviser, at der på sigt er tale om en svækkelse af København som omdrejningspunktet for de seks HQ enheder.

"I dag er vi omkring 2200 medarbejdere i de globale hovedkvarterer, heraf godt halvdelen i København. Tyngden vil ikke ændre sig med denne beslutning, og de strategiske beslutninger vil fortsat træffes i København," siger han.

Maersk Line vil afskedige 250 ansatte i København 

Mærsk Gruppen i afgørende investeringsfase 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs