ShippingWatch

EU Navfor stiller spørgsmål ved angreb på Maersk Texas

EU Navfor hævder, at pirater ikke stod bag angrebet på Maersk Texas i sidste uge ud for kysten ved Fujairah. Maersk fastholder forklaringen om piratangreb, skriver Lloyd´s List.

Der er ifølge Lloyd´s List opstået konflikt om, hvorvidt det var pirater, der stod bag det angreb, som fandt sted på Maersk Texas i sidste uge.

I sidste uge rapporterede fragtskibet Maersk Texas et overfald som et piratangreb kl. 12.00 d. 23. maj, da det sejlede gennem Omanbugten. Nu stiller EU Navfor spørgsmål ved, om det virkelig var pirater, der stod bag angrebet.

Maersk har nu iværksat en undersøgelse af hændelsen, men en talsmand oplyser, at Maersk står fast på sin oprindelige udmelding om, at der var tale om et piratangreb. Fragtskibet fastholder, at det amerikansk-flagede skib Maersk Texas "forpurrede et angreb fra flere små piratskibe," da det sejlede gennem Omanbugten i nordøst for Fujairah, skriver Lloyd´s List.

Maersk: adskillige angrebsskibe

Det var adskillige små åbne skibe med bevæbnede mænd ombord, som angreb Maersk Texas ifølge udmeldingen fra Maersk. Angrebet fik Maersk Texas til at forsvare sig ud fra en sikkerhedsplan godkendt af den amerikanske kystvagt.

"På trods af klare advarselssignaler, blev de små skibe ved med at fortsætte deres direkte linje mod Maersk Texas og sikkerhedsmandskabet ombord affyrede advarselsskud," lyder det i meddelelsen fra Maersk.

Piraterne skød så på Maersk Texas og sikkerhedsmandskabet skød tilbage ud fra det gældende regler for den amerikanske kystvagt, og Maersk har efterfølgende oplyst at ingen ombord på Maersk Texas kom noget til og fortsatte direkte på ruten til USA.

EU Navfor: ikke et piratangreb

En talskvinde fra EU Navfor siger ifølge Lloyd´s List, at efter en søværnsundersøgelse af hændelserne d. 23. maj, tror EU Navfor ikke, at angrebet var fra pirater, fordi kendte indikatorer på pirateri som stiger i de små piratskibe ikke var tilstede.

Adspurgt hvorfor EU Navfor og Maersk fremstiller forskellige versioner af historien om angrebet på Maersk Texas, sagde talskvinden fra EU Navfor, at EU Navfor ikke ønsker at spekulere i, hvorfor der foreligger forskellige versioner.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs