ShippingWatch

DFDS: Kaptajnen er ledelsens mand og skal holde sig fra stævninger

DFDS vil ikke direkte kommentere, hvorvidt rederiet har truet en skibsfører til at trække sig fra stævningen mod rederiet i DIS-sagen. "Vi har forklaret, at han er ledelsens repræsentant med det ansvar, det indebærer," siger DFDS.

Foto: DFDS

DFDS vedkender sig, at det var efter en samtale med en skibsfører på et af rederiets skibe, at vedkommende besluttede sig for ikke at figurere på den stævning, som Søfartens Ledere for nylig sendte til DFDS og Royal Arctic Line i sagen om DIS. Executive Vice President of People and Ships, Henrik Holck, vil ikke kommentere, om der var tale om deciderede trusler. Blot at skibsføreren fik "forklaret et par ting om en skibsførers ansvar", fortæller HR-chefen til ShippingWatch.

"En skibsfører har en særlig status på et skib som ledelsens repræsentant. Han har ansvar for mange mennesker og store værdier, og derfor er det ganske enkelt ikke muligt, at han lægger sag an mod rederiet. Jeg har haft en telefonsamtale med vedkommende, hvor jeg har forklaret den særlige rolle, en skibsfører har, og som også fremgår af Søfartsloven. Om det er opfattet som trusler, må du spørge skibsføreren om, jeg mener ikke, jeg kan true med noget, for i sidste ende er det op til den enkelte at vurdere, hvad man vil," siger Henrik Holck.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs