ShippingWatch

Overskud i Mærsk' familiefond falder 4,8 mia. kr.

Fonden bag A.P. Møller-Mærsk kommer ud af 2011 med et resultat flere milliarder under året før, skriver Børsen.

Foto: Morten Flarup

Fonden bag A.P. Møller-Mærsk kommer ud af 2011 med et resultat flere milliarder under året før, skriver Børsen.

A.P. Møller and Chastine Mc-Kinney Møller Fond til Almene Formaal, bedre kendt som Almenfonden, er hovedaktionær i landets største virksomhed, og bestyrelsen kontrollerer mere end halvdelen af stemmerettighederne i Mærsk-koncernen.

Overskuddet i fonden er derfor afhængig af, hvordan Mærsk klarer sig. Og i 2011 kan fondens bestyrelse anført af Ane Uggla bogføre et overskud på 6,4 mia. kr. ifølge det seneste årsregnskab.

Det er knap 4,8 mia. kr. under overskuddet året før, hvor det landede på 11,2 mia. kr. Men større end i kriseåret 2009, hvor resultatet endte i et underskud på 3 mia. kroner.

I 2012 ser overskuddet ud til at falde yderligere, da Mærsk-gruppen har forventning om et resultat "lavere end i 2011", bemærkes det fra fonden.

"Der er usikkerhed knyttet til forventningerne til 2012 ikke mindst som følge af udviklingen i verdensøkonomien, og særlig usikkerhed knytter sig til udvikling i containerfragtrater og –mængder, USD-kurs og oliepris," forklares det i fondens regnskab.

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs