ShippingWatch

Skibsofficerer kritiserer lukkethed om Filippinerne

Søfartens Ledere opfordrer Søfartsstyrelsen og European Maritime Safety Agency, EMSA, til at lægge en omdiskuteret rapport om de filippinske uddannelser åbent frem. Det vil være helt i tråd med Danmarks syn på kvalitetsskibsfart og gennemsigtighed, mener Fritz Ganzhorn.

EU's lukkethed om en tilsyneladende særdeles kritisk rapport om forholdene på de mange maritime uddannelser på Filippinerne møder kritik fra danske skibsofficerer. Rapporten er blevet til på foranledning af EU-Kommissionen og udarbejdet af EU's eget agentur for sikkerhed til søs, European Maritime Safety Agency, EMSA.

"Fra dansk side går vi jo ind for kvalitetsskibsfart og gennemsigtighed. I IMO har man jo diskuteret gensidig anerkendelse af landenes uddannelser og med lister over, at brodne kar skal sorteres fra og meget andet. Derfor kan vi kun beklage, at EU ikke lægger tingene åbent frem," siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs