ShippingWatch

Medie: Tørlasttonnage stiger i værdi

Køb og salg af brugte tørlastskibe i sidste uge giver spinkle håb om, at skibsværdierne for tørlast er på vej opad. Det skriver Lloyd's List.

Det ser ud til, at priserne på brugte tørlastskibe er ved at bevæge sig op fra de miserable niveauer, de har været på i længere tid.

Ifølge mæglere, Lloyd's List har talt med, er Treasure Island fra 2005 på 52.489 DWT blevet solgt til en unavngiven køber til en værdi der rygtes på 20-20,5 mio. dollar. Skibet er ellers vurderet til at være 18,4 mio. dollar værd af vesselsvalue.com.

Skibet Furness Hartepool på 52.481 DWT blev sidste måned solgt til 20,5 mio. dollar, selvom skibet er et helt år yngre end Treasure Island. Der kan derfor enten være tale om en dårlig handel for sælgeren af Furtleness Hartlepool eller en opgang i prisniveauet.

Mandag viste tal fra Baltic Exchange, at et fem år gammelt supramax-skib på 56.000 DWT gennemsnitligt er 22,75 mio. dollar værd - hvilket er en vis forbedring i forhold til lavniveauet på 22 mio. dollar for et lignende fartøj, der blev ramt for omkring en måned siden.

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs