ShippingWatch

Nyhedsbrev: Redere klager over prisstigninger på Panama

De varslede prisstigninger på Panama Kanalen, der skal træde i kraft 1. juli i år, får nu de første skibsredere til at beklage sig. Asiatiske skibsredere mener, prisstigningerne er ødelæggende for industrien, skriver Hong Kong Shipping Gazette.

Panama Kanalen har spillet ud med prisstigninger og i det hele taget en ny prisstruktur for 2012 og 2013, som allerede skal træde i kraft den 1. juli i år. Det får nu de første skibsredere og deres organisationer til at klage over fordyrelsen, som de mener kommer på et meget dårligt tidspunkt for branchen.

The Asian Shipowners' Forum (ASF) samt Japanese Shipowners' Association (JSA) er utilfredse med, at prisstigningerne bliver gennemført uden, at ledelsen af Panama Kanalen - ifølge ASF og JSA - har inddraget kunderne i processen, samtidig med at prisstigningerne rammer branchen på et tidspunkt, hvor mange er presset økonomisk.

"Den nuværende økonomiske situation taget i betragtning, vil de netop foreslåede prisstigninger være ødelæggende for shipping industrien," oplyser ASF i en fælles meddelelse med JSA.

"ASF opfordrer Panama Canal Authority til at trække sit nuværende forslag om at ændre priserne for 2012 og 2013 tilbage og fastholde en aktiv dialog med shippingindustrien for at sikre, at ændringerne bliver fornuftige, gennemsigtige og indført gradvist," hedder det i meddelelsen ifølge Hong Kong Shipping Gazette.

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs