ShippingWatch

Tæt på opklaring af tragisk Svitzer-ulykke

Mærsk-ejede Svitzer vil dele resultater fra kommission med resten af industrien om den ulykke, der 29. april dræbte i alt syv besætningsmedlemmer ombord på et skib i Qatar.

Foto: KHAN TARIQ MIKKEL

Godt to uger efter den værste ulykke i Svitzers historie, som 29. april dræbte syv besætningsmedlemmer under en kraftig eksplosion i et olie- og gasfelt ud for Qatar, synes myndighederne sammen med Svitzer og kunden Qatar Gas nærmere en afklaring af de dramatiske omstændigheder.

"Lige nu verserer der en officiel undersøgelse, og det ser ud til, at der har været et udslip af condensate, en gasart, som er blevet fordampet og efterfølgende eksploderet" siger kommunikationschef Jens Viby Mogensen, Svitzer, der tilføjer, at Svitzer var kontraheret til at levere fartøjet, mens et vedligeholdelsesselskab var kontraheret til at levere vedligeholdelsen.

 Fartøjerne var i færd med at lave vedligeholdesarbejde på en bøje, der bruges til at pumpe flydende gas i tankskibe.

"For vores vedkommende er det vigtigt, at vi lærer af dette her, så ikke kun Svitzer, men hele industrien kan tage ved lære af undersøgelseskommissionens konklusioner. Derfor vil vi dele konklusionerne med relevante interessenter i industrien," siger Jens Viby Mogensen

Er man som selskab forsikret mod sådanne hændelser i forhold til de ansatte?

"Ja, det er vi."

Fire af de dræbte besætningsmedlemmer ombord på Svitzers fartøj var indonesiske statsborgere, en person var indisk og en var brite. Desuden blev en lokal ansat ved vedligeholdelsesselskabet dræbt ved eksplosionen.

Medie: Syv omkomne efter ulykke på Svitzer-skib 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs