ShippingWatch

Drewry: Raterne for kemikalie-tankskibe har ikke bundet endnu

London-baserede Drewry mener ikke markedet for kemikalie-tankskibe har set det sidste fald endnu. Alligevel anbefaler de britiske shippinganalytikere investering i specialiserede kemikalietankere.

Foto: Rederiforeningen

Drewrys Chemical Tanker Freight Rate Index faldt i løbet af årets første kvartal og registrerede dermed sit første kvartal med fald siden 3. kvartal i 2010. Vestgående transporter i Stillehavet faldt med så meget som 13 procent. Det næste kvartal er historisk set et svagt et af slagsen, og Drewry forudser, at raterne når bunden, inden de stiger igen senere på året. Dette er ikke nødvendigvis en god nyhed for alle.

Overkapacitet hviler stadig som en forbandelse over markedet, så skibsrederne håber på, at fragtraterne vil stige, mens bunkerpriserne, der har udhulet indtjeningen, vil falde. Hvis det ikke sker, vil de have svært ved at bevare serviceniveauet og undgå voldsomme kapitalproblemer og konkursbegæringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs